Selecteer een pagina

Stucwerk

Hoge kwaliteits stucwerk

Glad stucwerk. De meest gekozen afwerking van het moment. Deze afwerking voor wanden en plafonds geeft een dure en chique uitstraling aan uw woning. De afwerklaag over het gladde stucwerk bestaat uit latex muur en plafond verf. Dit kan gerold worden of gespoten met een airless verfspuit in de door u gewenste kleuren. De laagdikte van glad stukwerk kan variëren van 1 mm dikte tot 10 cm dikte afhankelijk hoe krom de muren en plafonds lopen.

 

Als wij de opdracht mogen uitvoeren kunnen wij het stucwerk zelf afwerken in de gewenste kleur. U kunt er voor kiezen of we het stucwerk rollen of airless spuiten.

Wanneer je gemakkelijk over een muur heen wilt schilderen dan is het aan te raden om een muur sausklaar af te werken. Op deze manier wordt de muur egaler en kan de verf zich goed aan de muur hechten. Daarnaast kan de verf langer blijven zitten. In vergelijking met behangklaar stucwerk wordt het sausklaar afwerken van een muur professioneler aangepakt en het is tijd intensiever. Daardoor zijn de kosten van sausklaar stucwerk hoger. Bij behangklaar stucwerk wordt het werk minder nauwkeurig verricht.

De verschillende soorten stucwerk in huis bedragen verschillende kosten. Zo ook het afwerken van een plafond. In vergelijking met het afwerken van een muur kost het afwerken van een plafond meer geld. Hier is een eenvoudige verklaring voor. Een plafond stucen kost meer moeite dan een muur stucen. Daarnaast kost het meer tijd. Dit komt omdat de stukadoor boven zich aan het werk is. De prijs per vierkante meter ligt daarom een stukje hoger.

De goedkoopste soort stucwerk in huis is het laten doen van spuitwerk. Spuitwerk wordt met een spuitmachine gedaan, waardoor een stukadoor zijn werk snel kan verrichten. Zo betaal je minder voor de werkzaamheden van de stukadoor. Het is mogelijk om het spuitwerk in verschillende kleuren aan te brengen. Denk hierbij aan wit, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Door middel van spuitwerk zullen beschadigingen minder opvallen en hoef je niet zelf te schilderen.